Maailmankuuluja rock- ja heavyhittejä hevostallin tuoksuisina bluegrass-versioina esittävän Steve ‘n’ Seagulls -yhtyeen maailma mullistui vuonna 2014, kun yhtyeen YouTubeen kuvaamat videot lähtivät leviämään sosiaalisessa mediassa kulovalkean lailla. Suomalaisessa maalaismaisemassa AC/DC:n Thunderstruckia ja Iron Maidenin The Trooperia taidokkaasti tiluttelevat heinähatut eivät jääneet huomaamatta Spinefarm Recordsilla, joka kiinnitti suomalaiset talliinsa vuonna 2015. Sittemmin yhtye on esiintynyt useissa Euroopan maissa sekä tehnyt komean kiertueen bluegrassin ja countryn synnyinmaassa Yhdysvalloissa.

Hauskanpitoa, mutta tosissaan

Vaikka huumori on vahvasti läsnä Steve ‘n’ Seagullsin videoissa ja esiintymisissä, taustalla on vuosien kova työ. Bändi sekoittaa nerokkaasti eri genrejä, sovittaa kappaleisiin yllättäviä käänteitä ja soittaa niin saumattomasti yhteen, että kriitikotkin kumartavat sille. Vuonna 2016 julkaistu Brothers In Farms -albumi nousi jopa arvostetun Billboard-lehden bluegrass-listan ykköseksi. Siinä missä moni huumorilla ratsastava bändi on jäänyt yhden vitsin ihmeeksi, Steve ‘n’ Seagullsilla riittää sekä taitoa että kunnianhimoa jäädä musiikkibisnekseen pysyväksi väriläiskäksi.

Steve ‘n’ Seagulls hyödyntää aktiivisesti YouTubea faniensa tavoittamiseksi. Virallisten musiikkivideoiden rinnalla YouTube-kanavalta löytyy mm. keikkamuistoja, satunnaista hassuttelua kameran edessä ja ohjeet hanurin korjaamiseen porakoneella ja nippusiteillä! Kanavan videoilla on yhteensä lähes 100 miljoonaa näyttökertaa.

Kotipelto & Liimatainen: Heviä herkemmällä otteella

Lauantaina 14. huhtikuuta järjestettävän Rewell Nightsin toinen esiintyjä käsittelee myös metallimusiikkia, mutta rauhallisemmalla temmolla. Stratovariuksesta ja soolourastaan tunnettu Timo Kotipelto on kiertänyt duokeikoilla yhdessä Jani Liimataisen (ex-Sonata Arctica) kanssa jo vuosia aina kun bändikiireet ovat sen sallineet. Kotipelto & Liimatainen Duo esittää keikoillaan omien yhtyeidensä kappaleiden lisäksi akustisia versioita mm. Deep Purplen ja Dion kaltaisten rockin kuninkaallisten tuotannosta.

Info

Rewell Nights: Steve ‘n’ Seagulls, Kotipelto & Liimatainen duo
Lauantai 14.4. klo 21:15-
Rewell Center, Ylätori, 65100 Vaasa
Ennakkoliput Studio Ticketistä: S-etukortilla 20 €, peruslippu 25 € + tk
Lippu ovelta 25 €

Tapahtuma Facebookissa

Osta lippu