Ikisuosittu iskelmärokkari

Pohjanmaalta Aurajoen rantaan kotiutunut Lauri Tähkä tuli tunnetuksi musiikkimaailmassa Elonkerjuu-yhtyeestä, jossa hän lauloi ja kirjoitti musiikkia vuoteen 2011 asti. Soolouralle ponnistamisesta aiheutui parranpärinää fanien keskuudessa, mutta Tähkän tahto kokeilla muita musiikkityylejä on osoittautunut menestyksekkääksi siirroksi. Kappaleet kuten Syyskuun Kyy, Polte ja Morsian ovat esitelleet iskelmän, folkin ja popin välimaastoissa lahjakkaasti liikkuvan sooloartistin.

Lauri Tähkä on vuodesta toiseen yksi halutuimmista kotimaisista live-esiintyjistä. Hänet voi heittää niin iskelmäkansan kuin festivaalirokkareiden eteen – hän saa joka kerta yleisön syömään kädestään. Suurta suosiota ovat varmasti ruokkineet osallistuminen Vain Elämää- ja The Voice of Finland -ohjelmiin ja yhteiskappaleet mm. Elastisen ja Cheekin kanssa. Toukokuussa 2017 Tähkä esiintyi loppuunmyydyllä Hartwall Arenalla.

Suomi kuuntelee Tomppaa

Liehuvasta punaisesta tukastaan tuttu Tommi Läntinen maistoi menestystä jo 1980-luvulla Boycott-yhtyeen riveissä. Seuraavalla vuosikymmenellä bändi vaihtui sooloartistin uraan ja laulukieli suomeen. Soolona suomirockin historiaan Läntinen on tehtaillut useita hittejä, kuten Syvälle Sydämeen Sattuu, Jari ja Minä sekä tietysti Via Dolorosa.

Tänä vuonna Läntinen on aktivoitunut mm. kokeilemalla kykyjään Mäkin suomirap-kappaleessa ja nostamalla Boycott-yhtyeen 30-vuotisjuhlan kunniaksi takaisin keikkalavoille.

Info

Rewell Nights: Lauri Tähkä, Tommi Läntinen
Perjantai 10.11.2017 klo 22-
Rewell Center, Ylätori, Vaasa
Liput: S-etukortilla 25 €, peruslippu 35 €, VIP (sis. ruokailun) 70 €
Ikäraja 18 vuotta

Tapahtuma Facebookissa

Osta lippu