Rumba-lehti ja Nyt-liite ovat viljelleet termiä makkaraperunarock kuvaillessaan “vanhanaikaista tukevaa äijäilykitararockia”. Rewell Nightsin syksyn ensimmäinen erä tuoksahtaa vahvasti kurkkusalaatille, mutta sen esiintyjät ovat jättäneet suomalaisen musiikin historiaan jälkiä joista helsinkiläinen hipstertoimittaja voi vain haaveilla.

40 vuotta ylpeästi juntti

Manserockin oppi-isät tulevat yksitellen miehen ikään. Viime vuonna nelikymppisiään vietti Eppu Normaali ja nyt on Popedan vuoro. Juhlan kunniaksi Pate Mustajärvi ja kumppanit soittavat 25.11. uransa suurimman areenakonsertin Hartwall Arenalla.

Maaliskuussa julkaistun Haista Popeda -albumin sanoituksissa punaisena lankana on edelleen Paten Ylen haastattelussa hienosti kiteyttämä “ylpeä junttius”, jossa nautiskellaan grillauksesta ja kaljanjuonnista mutta sanoudutaan irti kaikenlaisesta ahdasmielisyydestä. Biisitalkoisiin veteraanit kutsuivat myös uudemman polven musiikintekijöitä, kuten Matti Mikkola, Mariska, Pasi “Stig” Siitonen ja Jaakko Salovaara.

Klamydiakin vakavoituu välillä

Illan toinenkaan soitinyhtye ei koostu nuorista onnenonkijoista, sillä Klamydia täyttää ensi vuonna jo 30 vuotta. Yhtye on tänäkin vuonna painanut Usvaputki-keikkabussillaan Suomea ristiin rastiin ja tartuttanut tautiaan taas uusiin festarisukupolviin.

Kilometrien karttuessa rääväsuisten punkkareiden sanoituksiin on hiipinyt entistä enemmän vakavia aiheita, joista esimerkkeinä lapsen näkökulmasta kirjoitettu Pyyntö sekä viihdyttäjän maineen raskaasta kääntöpuolesta kertova Koomikon kyyneleet. Mutta ennen kuin kuulija ehtii liikaa murehtia maailman menoa, pistää ampiainen Veskua persuksiin ja taas kaahataan eteenpäin tuttu pilke silmäkulmassa.

Info

Rewell Nights: Klamydia & Popeda
Perjantai 6.10.2017 klo 22-
Rewell Center, Ylätori, Vaasa
Liput: S-etukortilla 30 €, peruslippu 39 €, VIP (sis. ruokailun) 75 €
Ikäraja 18 vuotta

Tapahtuma Facebookissa

Osta lippu